"Nu har vi tröttnat - förstör inte barnens utemiljö"

På Björkkullens förskola i Södra Vi har barn och personal fått vänja sig vid att mötas av förstörelse när de kommer på morgnarna.
- Det är jättetrist. Vi står inför en satsning på utemiljön, men det känns inte så kul när våra saker inte får vara ifred, säger förskollärare Christin Johansson.
Nu har man gjort en polisanmälan.

Vimmerby2014-07-05 04:05


Irritationsmomenten, som blivit en alltför stor del i Björkkullens vardag, varierar. Från smått till stort. Leksaker dras ut från förvaringsboxen över gården. När boxen förses med lås bryts det upp. Stuprännor har förstörts. Den roliga "bensinpumpen", där barnen kunnat tanka sina vrålåk, är inte lika kul längre eftersom delar till den slängts upp på altantaket. Plankor på dörren till förrådet har brutits bort, termometrar slagits sönder.


Veden, som används när man ska grilla, kastas omkring och man har försökt ha en mysig tipi, men den blev tillhåll för skräpiga smygrökare.
Förskollärare Christin Johansson säger att det inte alltid är lätt att förklara för barnen varför det ser ut som det gör på förskolan när man kommer dit på morgonen.
- De undrar varför "tjuvarna" gör så här. Jag har bara jobbat här i ett halvår och förstörelsen har pågått under hela min anställningstid här, och längre än så.
Kollegan Katarina Larsson, som jobbat som barnskötare på förskolan i många år, nickar bekräftande.
- Det har gått så långt att man tänker "det är inte lönt att vi gör något, för det får ändå inte vara helt", och det är så tråkigt att vår utemiljö inte respekteras.
Efter senaste helgens framfart, där den populära utediskbänken för vattenlek sparkats sönder, har man gjort en polisanmälan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om