Glada nyheter för Nossen – vattnet går fint att bada i

Efter en vecka av spänning i samband med nya mätningar av vattnet i Nossen kom så äntligen beskedet man väntat på.

Då var det fritt fram att doppa sig i Nossenbadet igen.

Då var det fritt fram att doppa sig i Nossenbadet igen.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2022-08-06 16:20

Nyheten som kom den första augusti om att Nossens vatten var otjänligt på grund av höga bakteriehalter (förmodligen från fåglar), och att man därför avråddes från att bada i sjön, kom naturligtvis som en chock för alla badgäster och för Vimmerby Camping.

Nya tester togs redan samma dag, men laboratoriet upplevde då ett “labbtekniskt missöde”, enligt Vimmerby Kommun. Därför togs ett nytt prov på torsdagen den fjärde augusti.

– Vi har suttit på nålar och väntat på att få de nya svaren, vi och alla badsugna gäster som vill nyttja den sköna upplevelse som vi är vana vid att Nossen bjuder in till, skrev campingägarna Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd till Vimmerby Tidning tidigare i veckan.

Nu kan alla äntligen dra en lättnadens suck. Nytt besked kom från Vimmerby Kommun under lördagen: vattnet är tjänligt och det går fint att bada så mycket man vill.

– Vi är så jätteglada över det här! Det var ju aldrig något egentligt badförbud men en avrådan är illa nog. Nu är det över och fritt fram för alla att bada, säger Hampus Thorstensson på lördagen och fortsätter:

– Vi informerade alla som checkade in om vad som pågick med vattnet och mätningarna och vi har även skickat mail till alla gäster dagligen. Vi har gjort allt vi kunnat helt enkelt. Och nu har vi äntligen tagit ned alla avrådan-anslag. Det var verkligen skönt!

Hur kommer ni att fira det här ikväll?

– Oj, jag vet inte, svarar Thorstensson. Men varför inte med ett bad?

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd från Vimmerby Camping är överlyckliga efter det nya beskedet.
Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd från Vimmerby Camping är överlyckliga efter det nya beskedet.
Karta: Nossenbadet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!