Nu lägger Vimmerby kommun ner sin vision

Kommunen skrotar näringslivsbolaget Vision Vimmerby. Bolaget styckas och delas upp mellan kommunen och det nya Destinationsbolaget. Samtidigt bildas Vision Vimmerby om till ett renodlat industrifastighetsbolag.

Vimmerby2008-10-03 06:41

- Det här bolaget ska i fortsättningen endast hantera kommunala industrifastigheter och tillhandahålla lokaler och mark åt företagen, säger Carl-Axel Centerstig, c.
Vår tidning kunde redan i början av april avslöja att det kommunala bolaget Vision Vimmerby var under avveckling. Då ville ingen kommentera tjänstemannaförslaget som föreslog det scenario som nu sker och som ett enigt arbetsutskott i kommunstyrelsen ställde sig bakom tidigare i veckan.

Bolaget delas
Det operativa näringslivsarbetet, etableringar, direkta företagskontakter, markfrågor, och motsvarande kommer i fortsättningen att hanteras direkt under kommunstyrelsen. Andra delar som till exempel inflyttarservicen flyttas till destinationsbolaget.
- Den typen av service och arbete riktar sig mer till besökare i Vimmerby och andra som kan vara intresserade av att flytta hit och passar därför bättre inom destinationsbolaget, säger Carl-Axel Centerstig.
Destinationsbolaget är det före detta turistbolaget som ombildades förra året och här har inte kommunen någon ägarmajoritet, kommunen har tillsammans med ALV runt 40 procent. Men eftersom ALV är på väg att säljas ut, kommer den kommunala delen i destinationsbolaget sannolikt att minska ytterligare.
Avvecklingen av Vision Vimmerby i dess nuvarande form görs primärt för att effektivisera kommunens näringslivsarbete och förbättra kontakten och servicen till näringslivet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om