Nu lanserar han första spelet

Simon Fröberg spel Fusion! kan nu laddas ner av alla iPhoneägare. 25-årigen från Vimmerby bestämde sig för att vid sidan av studierna lära sig göra en app och lyckades på bara sju veckor göra klart den för nedladdning.
- Det har gått snabbt men jag har suttit många timmar med det. Målet var att bli klar innan jul så jag lyckades precis.

"Det är inte omöjlig att jag utvecklar fler spel men inte just nu, kanske till våren." Simon Fröberg. Foto: Privat

"Det är inte omöjlig att jag utvecklar fler spel men inte just nu, kanske till våren." Simon Fröberg. Foto: Privat

Foto:

Vimmerby2017-12-19 06:40

Enkelt att förstå, utmanande och lite beroendeframkallande så beskriver Simon Fröberg sitt första mobilspel.

- Jag har gått och tänkt på att utveckla ett spel länge. Nu i början av november tog jag tag i det och började programmera, sedan har det vuxit fram, berättar Simon.

Rymdtema

Spelet utspelar sig i rymden där spelaren med hjälp av en sol ska försöka ta så många väte- och helium-atomer som möjligt utan att bli träffad av kometer och asteroidbälten. När spelaren samlat in en viss poäng ökar svårighetsgraden och totalt finns det tre nivåer.

- Jag går en civilingenjörsutbildning med inriktning på data och vi har många programmeringskurser så jag kände att jag ville testa att göra en app. Jag tror att de är en bra kunskap att ha för framtiden så jag försökte lära mig själv. Så är det kul också, kreativt och kräver problemlösning.

Möte utmaningar

Att programmera spel hade Simon redan fått prova på genom utbildningen. Utmaningarna kom med allt det som skulle falla på plats runt omkring.

- Det var svårare än jag trodde mycket jag inte tänkt på var problem jag var tvungen att lösa. Bara att få till att man ska kunna betala så att reklamen försvinner var en mycket svårare process än jag trodde.

Positiv feedback

Sedan spelet släpptes i helgen har Simons mobil plingat med positiva kommentarer och själv gillar han resultatet av många timmars arbete.

- Jag är jättenöjd med spelet, trodde inte att det skulle bli så bra som det blev. Många verkar uppskatta spelet och kompisar har skrivit och sagt att det är väldigt kul. Vissa säger att det spelat i timmar utan att kunna lägga ifrån sig det. Jag kan inte komma på något spel att jämföra med, förr fanns det många liknade spel, det har lite retrokänsla.

Hoppas på spridning

Marknadsföringen kommer att ligga på noll så hur bra det kommer att gå för appen beror på hur många som rekommenderar den vidare.

- Fösta gången jag gör en app så har ingen aning om hur folk kommer reagera. Jag har absolut inga förväntningar eller förhoppningar på att det ska bli någon ny Angry Birds. Det bästa som skulle kunna hända är att det sprider sig, att folk tycker det är kul och laddar hem det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om