Nu nyöppnar restaurangen

Restaurang Prime i Vimmerby har fått en ansiktslyftning och bytt koncept på menyn. På fredagen slås portarna upp.

Restauranglokalen har gjorts om så den hänger ihop mer efter att en vägg tagits bort delvis. Det har även blivit en loungegrupp i anslutning till baren.

Restauranglokalen har gjorts om så den hänger ihop mer efter att en vägg tagits bort delvis. Det har även blivit en loungegrupp i anslutning till baren.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2019-02-28 17:30

Wisam Salim tillträdde som verksamhetschef för Hotell Ronja efter sommaren och tog sig tidigt an att ändra koncept för den tillhörande restaurangen Prime. Förändringar har gjorts både i lokalen och på menyn.

– Tidigare har lokalen varit uppdelat i två avdelningar, men genom att ta bort delar av en vägg hänger lokalen samman bättre nu så det blir en mer välkomnande känsla. Sedan har vi lagt till en loungegrupp i anslutning till baren som också tillför till helheten, säger Wisam Salim.

Vad är tanken bakom menyn?

– Det nya är att vi satsar på "Shareplates". Ett koncept som finns på många ställen i storstäder och som vi blev inspirerade av under en resa till Gotland i höstas. Det går ut på att man beställer in mat gemensamt till bordet från en särskild meny. Det ökar valmöjligheten att prova på lite olika kött, tillbehör och såser. Maten lagas från grunden och vi jobbar mycket med närproducerat och anpassar menyn efter säsong. Sedan finns det även några klassiska rätter på menyn, säger Wisam Salim.

Arbetet i köket kommer se något annorlunda ut då mycket av maten tillagas med hjälp av Sous Vide i vattenbad under lång tid..

– Det ger många fördelar. Köttet kommer exempelvis vacumförpackat och tillagas så och behöver därmed hanteras mindre. Sedan grillas det bara på snabbt före servering och det underlättar för dem i köket också. Det bidrar även till mindre svinn då det som blir över kan kylas ner och användas senare, säger Wisam Salim som är spänd på hur det nya konceptet kommer att tas emot.

Restaurang Prime satsar på ett nytt koncept.
Restaurang Prime satsar på ett nytt koncept.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!