Nu öppnar nya bilbesiktningen

Besiktningsfirman Carspect öppnar en station i nyrenoverade lokaler på Bondegränd. "Vi får hoppas att det här blir jättebra för Vimmerby", säger stationschef Marianne Nelson.

I de nya lokalerna är alla välkomna in. “Man får vara med här inne om man vill”, säger stationschefen Marianne Nelson.

I de nya lokalerna är alla välkomna in. “Man får vara med här inne om man vill”, säger stationschefen Marianne Nelson.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2022-07-04 21:00

I fredags stod lokalen klar efter en tid av renovering och på måndagen öppnade den nya besiktningsstationen i Vimmerby för allmänheten. Redan på öppningsmorgonen var folk på plats för att boka tider.

– Det går jättebra, det är fullbokat idag så det är positivt. Det kanske behövs fler stationer här i stan, säger stationschefen Marianne Nelson.

I de nya lokalerna kommer två anställda att arbeta. Sedan återstår det att se hur efterfrågan kommer att se ut.

– Vi kommer att vara två till att börja med. Tre kan vi vara, sedan är det fullt. Men vi ska bara vara två nu i början, så får vi se hur mycket det fyller och går åt tider, säger Marianne Nelson.

undefined
Marianne Nelson har under förmiddagen tagit emot flera kunder som vill boka tid för besiktning. Hela första dagen var fullbokad.

Marianne Nelson har tidigare jobbat på Bilprovningen i Vimmerby och nu blir hon stationschef på Carspects besiktningsstation.

– Det är spännande och det är roligt att få lite konkurrens. Jag tror att det behövs för att det ska bli bra för kunden. Personal får ju vara lite mer på tå, säger hon.

Marianne Nelson ser också fram emot att arbeta i de nya lokalerna.

– De är så fräscha och det är luftigt, det är stor skillnad. Det är också roligt när gamla kunder kommer in och provar nya ställen, säger Marianne Nelson.

undefined
Mikael Petterson är regionschef för Carspect i Vimmerby och på måndagen besiktigade han bilar i de nya lokalerna.

Carspect har sammanlagt 108 stationer runt om i Sverige, bland annat i Västervik, Vetlanda och Nässjö. Men nu var Vimmerby näst på tur och Marianne Nelson hoppas på framgång i stan.

– Vi får hoppas att det här blir jättebra för Vimmerby, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!