Nu planeras nya laddplatser – tar hjälp av allmänheten

Behovet av laddstolpar ökar för varje år och nu planerar Vimmerby Energi & Miljö tillsammans med kommunen en utbyggnad av antalet laddplatser.

Kommunen har i dag 20 laddplatser runt om i stan. Nu är planeringen i gång för ännu fler.

Kommunen har i dag 20 laddplatser runt om i stan. Nu är planeringen i gång för ännu fler.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2022-08-10 07:00

Nu börjar planeringen för utbyggnaden av laddstolpar i kommunen. Vimmerby Energi & Miljö går ut på sociala medier och eftersöker var intresset finns för nya laddplatser.

– Jag vet att vi har fått in lite svar, det damp in något svar redan efter fem minuter. Efter första timmen så var det tre Södra Vi och två Storebro hörde jag utan att veta exakt. Men det ska bli intressant att se framöver vad allmänheten tycker, säger Jimmie Dyrberg som är planeringschef på Vimmerby Energi & Miljö.

Jimmie Dyrberg berättar också att intresset var stort direkt. Flera har kommit med sina åsikter om var laddstolparna borde vara.

– Vi tittar till exempel på Vimarskolans parkering givetvis. Det är ett sådant ställe som vi tittar på om det är lämpligt och hur det ska göras. Men inget är bestämt ännu, säger han.

Efterfrågan på laddplatser under juli har ökat markant jämfört med samma period förra året. Från drygt 7400 kilowattimmar till närmare 17 000. Det handlar om en ökning på över 100 procent, berättar Jimmie Dyrberg.

– Behovet har gått upp och det finns ingenting som pekar på att det ska bli mindre helt enkelt. Fler och fler går över till att köpa elbilar, säger han.

Vimmerby Energi & Miljö och Vimmerby Kommun kommer tillsammans att genomföra utbyggnaden. Och med hjälp av allmänhetens tips kommer de att besluta om nya platser. Jimmie Dyrberg berättar att arbetet förväntas starta under våren 2023.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!