Nu provar kommunen ny lösning mot buskörningen

Buskörningen vid parkeringen ökar kraftigt under vinterhalvåret. Därför har kommunen valt att stänga av området med hjälp av bommar under natten.
Buskörningen vid parkeringen ökar kraftigt under vinterhalvåret. Därför har kommunen valt att stänga av området med hjälp av bommar under natten.

Buskörningen har återigen ökat på ishallsparkeringen, trots att man sedan tidigare vidtagit åtgärder för att minska problemet som stör närboende.

Vimmerby 22 december 2021 11:48

I juni i år bestämdes det att det skulle råda ett permanent förbud mot att framföra fordon på nätterna på parkeringen. Men trots att det finns en skylt som upplyser om förbudet så har det inte hjälpt. 

– Det är bilar där i alla fall, ungdomarna följer inte det förbudet och polisen kan inte stå där hela tiden. Så nu blir det helt enkelt inte möjligt att ta sig in på parkeringen, säger Marie Nicholson (M), ordförande i lokala brottsförebyggande rådet. 

Parkeringen stängs av vid två infarter med hjälp av en bom. Infarten närmast Vimarskolan kommer att vara stängd dygnet runt. Den andra infarten kommer att stängas av väktare vid klockan 23 och sedan öppnas vid klockan 5 igen. 

Avstängningen gäller från och med torsdag den 23 december fram till den 12 januari.

Är tanken med att hålla stängt under den här perioden att ge de närboende lite julefrid?

– Så har vi inte tänkt. Men vi vet att det har ökat väldigt markant, ju närmre vi kommit till jullovet desto mer har det blivit, säger Nicholson och fortsätter:

– Men det är också en fråga som vi har haft med oss och vill passa på och utvärdera – vad händer med resten av stan och var tar de vägen istället? Jag tror att just runt ishallsparkeringen så har de varit utsatta så länge att i slutändan så kan det kanske bli en sån här lösning. Nu testar vi det, vi kan ju inte ha väktare som kommer och öppnar permanent, utan då får det vara en automatisk lösning på en bom. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa