Nu ryker askfaten

På hans restaurang kan rökare ta ett bloss vid bordet såväl under dagstid som kvällstid. Nu är han orolig att tappa stamgäster.
- Det har jag varit redan från början, det är ju svårt att veta hur det blir efter den 1 juni då det är slutblossat på krogen, restauranger, caféer och pubar.

Vimmerby2005-05-27 06:16

Meningarna må ha varit delade. Men nu är till och med Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare positivt inställda till det regeringsförslag de först sågade.
Mats Hult, vd på HR, säger att man valt att gilla läget och han tror heller inte att rökförbudet kommer att drabba näringen negativt, snarare tvärtom.
På Harrys i Vimmerby har man redan nu rökförbud i restaurangdelen.
- Det föll sig helt naturligt när vi byggde om, det fanns ingen anledning att röka in de nya lokalerna, säger restaurangchef Sandra Skogsberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om