Nu säljer Ingmar "Pumpen"

Det har gått drygt 20 år sedan grävmaskinisten Ingmar Eklund fick för sig att arrangera mogendans i gamla snickeriet i Södra Vi. Och det gick ju väldigt bra. - Det har varit fantastiskt, men nu är jag nöjd,säger Ingmar Eklund, som är redo att lämna över sitt danspalats.

Vimmerby2008-04-08 06:42

Ingmar Eklund är Nöjespumpen. Men nu är han mogen att låta nya krafter ta över verksamheten och norra Kalmar läns största dansplats bjuds ut till försäljning.
- Man blir ju inte yngre och det är mycket helgjobb - vi får inte mer än två lediga helger under säsongen september-maj. Och efter 22 säsonger börjar man känna sig belåten.
Idén att öppna dansställe i Södra Vi Byggnadssnickeriers gamla lokaler kom av en slump. Sonen Michael hade slutat gymnasiet och testade att jobba i pappas grävfirma.
- Efter en vecka klarade han det där själv och jag ville ju inte bli sysslolös. De gamla snickerilokalerna stod ändå tomma och det fanns inget stort dansställe i närheten... Möjligheten fanns och jag tog den.
Resten är danshistoria. I snickeriet blev det 800 kvadratmeter stor dansyta där tusen och åter tusen svängt sina lurviga genom åren och nu rullar den tjugoandra nöjessäsongen mot sitt slut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om