Nu ska jämställdhetsarbetet bli lättare

Nylanserad webbplats ska underlätta kommunernas arbete med jämställdhetsfrågor.

”Sajten ska fungera som ett stödverktyg för verksamheter som jobbar med jämställdhetsstrategin” menar Helen Nilsson på Länsstyrelsen Kalmar Län.

”Sajten ska fungera som ett stödverktyg för verksamheter som jobbar med jämställdhetsstrategin” menar Helen Nilsson på Länsstyrelsen Kalmar Län.

Foto: Eric Arenius lst Kalmar län

Vimmerby2021-03-13 18:00

– Vi har en ny kostym, nytt innehåll och nya personer som medverkar, berättar Helen Nilsson på länsstyrelsen Kalmar län. 

I veckan nylanserades den regionala webbplatsen för jämställdhet där bland annat länets samtliga kommuner är anslutna. 

– Sajten är skapad för att framförallt kommuner och myndigheter ska känna att de kan hämta tips och verktyg för sitt jämställdhetsarbete. Information om jämställdhet finns på många nationella sidor men som handledare och tjänsteperson kanske man inte har tid att leta fram den. Därför har vi samlat ihop information och verktyg som vi tycker är bra för vårt län, berättar Helen Nilsson. 

Webbplatsen är en del i arbetet med att uppnå de nationella jämställdhetsmålen som berör områdena; makt, ekonomi, utbildning, omsorgsarbete, hälsa och våld mot kvinnor. 

– I Vimmerby finns det handlingsplaner, ett bra arbete med barnkonventioner och en politisk efterfrågan vilket är positivt. Men i likhet med många andra kommuner måste man titta över så att hela kedjan håller ihop. Generellt har alla kommuner en utmaning i att få till ett systematiskt jämställdhetsarbete som inte samlas i enstaka projekt utan genomsyrar hela styrelsekedjan, menar Helen Nilsson. 

Även om sajten framför allt riktar sig till personer inom offentlig verksamhet menar Helen Nilsson är öppen även för privatpersoner som vill lära sig mer. 

– På sajten har vi bland annat en blogg där jag hoppas att människor som arbetar med jämställdhet ska lägga upp vad görs och synliggöra kommunenas arbete. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!