Nu släpper Ylva Lee Lindell sin tredje bok

"Det här trodde jag aldrig."

Ylva Lee Lindell författardebuterade 2013 - i dagarna kommer hennes tredje bok. Foto: Johanna Sivertsdotter

Ylva Lee Lindell författardebuterade 2013 - i dagarna kommer hennes tredje bok. Foto: Johanna Sivertsdotter

Foto:

Vimmerby2015-12-17 08:26


Debutboken Eldbunden har sålt slut. För fjärde gången. Andra boken Skogsblod har också gått bra. I dagarna släpps Ylva Lee Lindells tredje och sista bok i triologin om Mindra - Stjärnvind.

- Jag har haft stor prestationsångest den här gången, men jag tycker att den blev bra. Och bokens tema, om flykt undan kaos, visade sig bli skrämmande aktuellt.

Tvåbarnsmamman Ylva Lee Lindell jobbar som operatör på Frödinge Mejeri, spelar teater i Komedianterna. Och så skriver hon böcker. Snart kommer tredje och sista delen i fantasyroman-serien om Mindra. Hon debuterade med Eldbunden hösten 2013 på Mörkerdottir förlag, ett förlag som specialiserat sig på litteratur med fantasy, skräck och övernaturliga tecken.

- Jag har fått väldigt fin respons från mina läsare. Målgruppen var från början ungdomar, men det är väldigt många vuxna som läser böckerna - och det är roligt att höra kommentarer som "jag tycker inte om fantasy egentligen, men din fantasy älskar jag" och många undrar när nästa bok kommer.

Efter en liten försening från tryckeriet verkar det i alla fall bli nu under december. I den sista delen är det centrala temat precis som tidigare utanförskap och frågan: får alla plats?

- Jag är politiskt intresserad och samhällsengagerad och det här är något jag inte kan låta bli att skriva om. Men att boken skulle bli så aktuell, med människor som flyr norrut, anade jag inte när jag började skriva.

Första boken rann ur henne.

- Jag skrev bara för det var så roligt. Andra boken var jag superstrukturerad. Den här gången hade jag mycket större prestationskrav på mig själv och den var svår att skriva. Men jag tycker att den är bäst.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om