Nu slår Café Epok igen

På bara några veckor har tre butiker slagit igen i Vimmerby. Nu väljer Erica Anemyr att lägga ner sitt Café Epok. - Det går inte att hålla på. Vimmerbyborna är inte rädda om det de har.

Vimmerby2012-01-24 07:14


2 Systrars Butik. Stay Dirt. Nymans Skor. Tre butiker som slår igen i Vimmerby och det bara sedan årsskiftet.
Och Erica Anemyr, som drivit Café Epok i sex år, gjorde sin sista latte art i går. Stammisen Nils-Erik Johansson var bedrövad
- Det är tragiskt. Här har man fått Sveriges bästa sallad. Och det är tråkigt att det ena stället efter det andra slår igen i Vimmerby.

Turisterna - men sen?
Erica Anemyr känner inte att det var möjligt att fortsätta längre.
- Tyvärr. I vår bransch är kaffekulturen på frammarsch på de flesta ställen, men inte i Vimmerby. Under sommaren, när turisterna är här, går det hur bra som helst. De som kommer utifrån tycker att Vimmerby är gulligt och charmigt och handlar och fikar - och ställer också också lite högre krav. Men när september kommer... ja, då kan jag stå här med kvalitetschoklad och min baristautbildning. Det är väldigt få som bryr sig om det.

"Vi behöver hjälp!"
Ann Catrin Nilsson, ägare av Skafferiet, valde i höstas att stänga café- och lunchserveringen. Nu har hon endast butiken öppen och fortsättningsvis kommer hon bara att ha sommarcafé.
Men vad är då problemet?
- Att Vimmerbyborna inte handlar på hemmaplan. Man måste förstå att man gör ett val, när man handlar på nätet, eller i någon annan kommun eller i Ullared. Väljer man att handla på andra ställen kan man sedan inte beklaga att butiker lägger ner i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om