Nu slår klassiska caféet igen

På fredag slår Café Lantmännen igen sin verksamhet i Vimmerby. Men lugn, redan på måndag öppnar caféet igen i ny regi. "Det blir en hektisk helg", skrattar nya ägaren Elin Andersson, 22, från Södra Vi.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2018-11-30 06:00

Lantmännen har bestämt att man inte längre ska bedriva caféverksamhet inom koncernen. Det gör att caféet i Vimmerby stänger på fredagen. Men alla kunder kan vara lugna. Redan på måndag slår 22-åriga Elin Andersson upp portarna igen – i egen regi och under det nya namnet Kaffebönan Café & Catering. Elin, som är från Mariannelund men nu bor utanför Södra Vi, tog studenten från Restaurang- och livsmedelsprogrammet i Vimmerby 2015. Sedan dess har hon jobbat av och till på flera caféer. Bland annat hos just Lantmännen.

– Det var nog därför jag fick frågan om att ta över verksamheten. Det har gått fort. Det är bara en månad sedan jag bestämde mig och på måndag öppnar vi, berättar Elin.

Café Lantmännen har sedan lång tid tillbaka en trogen skara stamkunder.

– Min ambition är att kunderna ska känna igen sig, samtidigt som jag vill utveckla konceptet. Vi kommer erbjuda så mycket hembakat och närproducerat som det bara går, säger Elin.

– Frukost, kalla luncher, sallader och traditionell fika är grunden i utbudet, men det blir även en del lite mer udda nyheter, säger Elin hemlighetsfullt.

Om det har gått undan sedan hon fick förfrågan om att ta över caférörelsen, är det ingenting mot vad som väntar. För det är en hel del som ska göras innan nyöppningen på måndag.

– Det blir en hektisk helg. Mycket ska förberedas och även om kunderna ska känna igen sig ska det också synas att det har hänt något nytt här, säger Elin Andersson.

22-åriga Elin Andersson från Södra Vi satsar och tar över caféverksamheten i Lantmännens lokaler.
22-åriga Elin Andersson från Södra Vi satsar och tar över caféverksamheten i Lantmännens lokaler.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!