Buskörningarna har fortsatt trots avstängd parkering

Under tisdagseftermiddagen plockades bommen vid ishallen i Vimmerby ner. Nu ska kommunen utvärdera hur buskörningarna ska minskas.

Väktare har fram till tisdagen stängt bommen klockan 23 och öppnat den igen klockan 05.

Väktare har fram till tisdagen stängt bommen klockan 23 och öppnat den igen klockan 05.

Foto: Rebecca Bornlid Lesseur

Vimmerby2022-01-12 06:00

Den 23 december 2021 stängdes parkeringen av vid ishallen i Vimmerby nattetid med hjälp av en bom och infarten närmast Vimarskolan stängdes av dygnet runt. Bommen har plockats ner under tisdagseftermiddagen och det lokala brottsförebyggande rådet (BRÅ) samt polisen ska utvärdera vilka effekter avstängningen gett på buskörningarna.

– Generellt har klagomålen om buskörningar varit färre till oss och polisen under denna period. Vi har sett att det varit mycket lugnare nattetid men buskörningarna har inte minskat, säger samhällsbyggnadschefen Andreas Horste.

Han berättar att buskörningarna har fortsatt på parkeringen tidigare om kvällarna, före stängningen klockan 23. I andra delar av centrum har buskörningarna varit fortsatt höga och de ska ha ökat vid Ceos-området.

– Men där har vi inte fått in klagomål för det är inte lika många personer som störs där.

undefined
Trots skylten som upplyser om förbudet fortsatte buskörningarna om nätterna.

I juni förra året bestämdes att det råder ett permanent förbud mot att framföra fordon på nätterna på parkeringen vid ishallen. Trots skylten som informerar om förbudet fortsatte buskörningen och det var därför de valde att pröva avspärrningarna.

– Det är bilar där i alla fall, ungdomarna följer inte det förbudet och polisen kan inte stå där hela tiden. Så nu blir det helt enkelt inte möjligt att ta sig in på parkeringen, sa Marie Nicholson (M), ordförande i lokala brottsförebyggande rådet, tidigare till Vimmerby Tidning. 

Nu ska de se över hur buskörningen kan minska på sikt.

Det har under en längre tid inkommit klagomål om buskörningar om nätterna på parkeringen.
Det har under en längre tid inkommit klagomål om buskörningar om nätterna på parkeringen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!