Nu vet de vad Vimmerby vill ha

Barn, tonåringar och äldre i Vimmerby har gott om idéer om vad som skulle göra deras fritid roligare.
Det framkommer av en intresseundersökning som elever på fritidsledarutbildningen på Vimmerby Folkhögskola gjort.
- Det är väldigt många bra förslag och vi hoppas att det kan bli något av åtminstone en del av dem, säger Frida Karlander.

Jessica Simonsson, Hanna Nilsson och Frida Karlander har gjort en undersökning om vad Vimmerbyborna saknar.

Jessica Simonsson, Hanna Nilsson och Frida Karlander har gjort en undersökning om vad Vimmerbyborna saknar.

Foto:

Vimmerby2016-03-23 14:08


Frida Karlander, Jessica Simonsson och Hanna Nilsson går första året på fritidsledarutbildningen på Vimmerby Folkhögskola. Projektverksamhet ingår i utbildningen. Men de här tjejerna valde att börja i en annan ände än många andra.

- Det vanliga är att man har en idé till projektarbete och genomför den. Risken är att man lägger ner jobb på något som ingen eller få vill göra. Vi gjorde en undersökning för att se vad barn, ungdomar och äldre vill ha för aktiviteter i Vimmerby och vad de tycker saknas idag.

Eleverna i årskurs 5 och 6 på Astrid Lindgrens skola och i årskurs 9 på Vimarskolan har fått komma med förslag och önskningar.

- Det är väldigt stor variation, allt från stora önskningar som simhall och vattenland, till förbättringar i skolan, till saker som är ganska lätt att genomföra, som exempelvis en tjejkväll i klassen. Av många svar framgår det också att Kulturskolan är något som många barn och ungdomar bryr sig om.

Seniorerna på Folkhögskolan har svarat på enkätfrågor och tjejerna är glada över responsen.

- Det är kul att se vilka bra förslag de kommer med. De är nyfikna på att testa nya saker och många har visat att de gärna vill träffa yngre och också människor från andra kulturer. De pensionärer som går kurser på skolan är ju väldigt aktiva och kan själva ta sig dit de vill. Vi hade från början tänkt besöka äldreboenden, men det var svårt att få till det. Säkert hade det kommit fram andra synpunkter om den målgruppen svarat.

När det nu kommit fram så många bra förslag tycker de förstås att det vore tråkigt att bara lämna dem, utan att göra något av det. Målet är att förverkliga åtminstone några tankar.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om