Ny ägare till apoteket i Vimmerby

Apoteket i Vimmerby tas över av det nybildade fristående apoteksbolaget Apotek Hjärtat som köper över 200 apotek av statliga Apoteksbolaget. - Jag tror att det här kan bli riktigt bra. Det kommer säkerligen att innebära mera öppettider och bredare sortiment, säger Marianne Danielsson apotekschef i Vimmerby.

Ny ägare. Apoteket i Vimmerby tas över av nybildade bolaget Apotek Hjärtat.

Ny ägare. Apoteket i Vimmerby tas över av nybildade bolaget Apotek Hjärtat.

Foto:

Vimmerby2009-11-10 07:23


På måndagen blev det klart vilka som tar över de apotek som varit till salu sedan i maj.
Det nybildade Apoteket Hjärtat blir landets största fristående apotek och tar över 208 butiker belägna i både storstäderna och på landsbygden. Där ibland apoteket i Vimmerby.
- Det känns fantastiskt bra och väldigt spännande att vara med och utveckla den här branschen, säger Anders Nyberg, vd för Apotek Hjärta, till TT.
Han tillägger att konkurrensen kommer att bli tuff. Utöver statliga Apoteket AB som behåller ett hundratal apotek tar även andra bolag som Kronans Droghandel, Medstop Holding och Vårdapoteket i Norden över ett varierat antal apotek runt om i landet och i Kalmar län.
Hur kommer kunderna att märka att de är inne på just ett Hjärta-apotek?
- I början tror jag att man inte kommer att märka så stor skillnad. Det är samma personal man möter, i princip samma sortiment. Men över tiden ska vi ändra på det där, skapa bättre sortiment, och service och tjänster, säger Anders Nyberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om