Ny dansskola etablerar sig i Vimmerby

Vimmerby får fler valmöjligheter för de som gillar att dansa. I höst startar dansskolan Strive Dance Studio verksamhet i Fabriken.

Till hösten startar en ny dansskola verksamhet i Vimmerby. I början riktar man sig till ungdomar i högstadiet och gymnasiet.

Till hösten startar en ny dansskola verksamhet i Vimmerby. I början riktar man sig till ungdomar i högstadiet och gymnasiet.

Foto: Christian Nordén

Vimmerby2020-06-02 18:20

Dansskolan Strive Dance Studio i Linköping etablerar sig i höst i Vimmerby.

– Det är en lite annorlunda etablering. Vi har hört att det saknas avancerad dans och att det inte finns så mycket street-dance möjligheter. Det är där vi kommer fokusera vårt utbud, säger ägaren Lovisa Ingestig, som driver verksamheten tillsammans med Sanna Forslund.

– Vi känner att vi har något nytt att komma med och någonting som inte finns i Vimmerby idag. Vi siktar mycket på förställningar där vår nisch är att varje dansnummer handlar om någonting.

De bildade företaget för fyra år sedan och har idag hjälp av några danslärare. Idag dansar drygt 500 personer i veckan i verksamheten.

Finns efterfrågan i Vimmerby?

– Vi har märkt ett stort intresse och har redan idag elever från Vimmerby som pendlar, säger hon. 

Inledningsvis kommer man rikta sig till högstadie- och gymnasieungdomar. 

– Det är tacksamt för i den åldern är man oftast som mest taggad att dansa. Men vi hoppas kunna utveckla och utöka till fler åldersgrupper. I Linköping har vi grupper från fyra år och uppåt och även för vuxna, säger hon. 

Dansen förklarar hon, grundar sig i street-dance.

– Vi brukar kalla det för strive-stilen då det är mycket energi och kraft. I föreställningarna är energi och känsla i fokus.

I Vimmerby kommer de hyra in sig i danslokalen i Fabriken en dag i veckan från och med september.

Framöver finns också planer på att även starta dansskola i Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!