Ny ekonomutbildning i Vimmerby

Många har frågat efter en ekonomutbildning på HögskoleCentrum i Vimmerby. Svaret har varit nej. Tills nu. - I höst startar vi ett ekonomprogram tillsammans med Högskolan i Gävle, säger Marie-Louise Johansson, verksamhetsansvarig på HögskoleCentrum.

Vimmerby2011-01-07 05:06

Skinkmacka och julkaffe för en del studenter som är på väg in i julledigheten. Nästa höst kan tyckas långt bort, men Marie-Louise Johansson, verksamhetsansvarig på HögskoleCentrum i Vimmerby, vill gärna berätta om det nya ekonomprogrammet 180 högskolepoäng som erbjuds från hösten 2011 redan nu.
- Vi vet att det här är efterfrågat av väldigt många och ansökningstiden går ju ut 15 april. De som behöver läsa in behörighet måste få en chans att göra det.

Flexibelt plugg
Ekonomprogrammet har länge varit bland de största utbildningarna vid högskolan i Gävle. Nu erbjuds alltså programmet som första hela programutbildningen inom ekonomi i Vimmerby.
- Väljer man helfart pågår utbildningen under tre år och den kommer att genomföras via så kallad flexible learning, vilket innebär att studenterna har sin bas här på HögskoleCentrum. Det blir en blandning av videokonferenser, webbseminarier, studiegruppsarbete och tentamen - det är bara själva examineringen som sker i Gävle.
Möjligheten att studera i Vimmerby är uppskattad av många.
- Men alla vet inte om den. Det händer att studenter som påbörjat exempelvis sjuksköterskeutbildningen i Kalmar sedan fortsätter och slutför den här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om