Ny eventutbildning till Campus Vimmerby

En ny utbildning startar på Campus Vimmerby i höst. Det handlar om en YH-utbildning inom event- och besöksnäring.

En ny utbildning startar till hösten på Campus Vimmerby.

En ny utbildning startar till hösten på Campus Vimmerby.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2023-01-13 11:30

Det är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning till konceptutvecklare inom event och besöksnäring som blir ett nytt tillskott i programutbudet på Campus Vimmerby. 

Beskedet, som meddelades av Myndigheten för Yrkeshögskolan, mottas förstås med glädje på Campus Vimmerby. 

─ En utbildning på högre nivå inom event och besöksnäring är något som vi har jobbat för i många år. Besöksnäringen är en stor verksamhet för Vimmerby men också hela Kalmar län. Därför är det väldigt spännande att vi nu får en högre utbildning som gynnar besöksnäringen, säger Mattias Nordqvist, campuschef.

I och med det här stärker Campus Vimmerby sin roll när det handlar om att kompetensförsörja regionen med utbildningar som arbetsmarknaden efterfrågar. En utbildning som den här har nämligen varit hett eftertraktad av den lokala branschen.

─ Vi har ett bra underlag med flera arbetsgivare som står med bakom vår ansökan, bland annat Astrid Lindgrens Värld, men även andra företag lokalt i Hultsfred och Västervik i grannkommunerna. 

Utbildningen, som genomförs tillsammans med IHM Business School, kan ta emot mellan fem och åtta studenter per läsår och kommer att starta i tre omgångar i Vimmerby. En stor del av utbildningen är förlagd i praktiskt arbete ute hos företagen.

– Eftersom en stor del av utbildningen består av LIA, Lärande i arbete, vi vill säkerställa att de som går här har möjlighet att få praktik, säger Mattias Nordqvist.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!