Ny extremtävling avgörs i Vimmerby

Ett extremt äventyrslopp arrangeras i Vimmerbytrakten första helgen i augusti. På 40 timmar ska en sträcka på 36 mil avverkas via löpning, cykel och kanot.

Tommy Ivarsson och Johan Lilja står bakom det nya äventyrsloppet som arrangeras i Vimmerby inom kort.

Tommy Ivarsson och Johan Lilja står bakom det nya äventyrsloppet som arrangeras i Vimmerby inom kort.

Foto: Privat

Vimmerby2019-07-15 10:30

Pioneers Adventure Race Sverige heter tävlingen som startar från torget i Vimmerby fredag 2 augusti och går i mål på Vimmerby Camping på söndagen. Under 40 timmar ska ett tiotal lag med två till fem deltagare i varje ta sig an en riktig utmaning. Bakom tävlingen står Johan Lilja och Tommy Ivarsson.

– Vi ingår i ett av fem svenska lag som tävlar kontinuerligt i världscupen. Vi har hållit på i tiotalet år och varit runt i stora delar av världen. På den nivån pågår tävlingarna ofta i fem dagar och avgörs i regel i extrema miljöer som djungel eller öken. Nu vill vi ge fler chansen att prova på den här typen av utmaning, säger Johan Lilja.

Varför valde ni att lägga tävlingen i Vimmerby?

– Min lagkamrat Tommy Ivarsson kommer från trakten och känner området väl. Skogen och naturen passar perfekt.

Hur många lag räknar ni med ställer upp?

– Vi har nio anmälda i dagsläget, men hoppas på att det blir ett par till.

Hur går tävlingen till?

– Lagen har ett antal kontroller som de måste ta under vägen. För att ta de som är obligatoriska mäter den kortaste vägen 15 mil. Det finns dock bonuskontroller på vägen som är värda olika mycket så tar man alla dem kommer man upp i en sträcka på 36 mil. Deltagarna kan välja om de behöver sova på vägen, men det är en riktig utmaning att hålla sig vaken 40 timmar i sträck. Det gäller inte bara att orka att ta sig fram utan du måste vara fokuserad på navigeringen också och se till att nå målet på utsatt tid, säger Johan Lilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!