Ny festival i Vimmerby lagom till jul

En helt ny galakväll med både nationella och lokala artister på torget i Vimmerby ska binda ihop Tomtenatta och Tomasmarknaden till en tredagars-festival helgen före jul.

Vimmerby Tillsammans går nu in i en "postpandemi" och fortsätter samarbetet med insatser och aktiviteter för att gynna näringsliv och invånare. En grupp som består av Camilla Sand, Bosse Palmér, Anna Pettersson, Marcus Alsér och Patric Engqvist  jobbar med en konsertkväll som ska hållas på torget fredagen den 18 december.

Vimmerby Tillsammans går nu in i en "postpandemi" och fortsätter samarbetet med insatser och aktiviteter för att gynna näringsliv och invånare. En grupp som består av Camilla Sand, Bosse Palmér, Anna Pettersson, Marcus Alsér och Patric Engqvist jobbar med en konsertkväll som ska hållas på torget fredagen den 18 december.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-10-29 17:15

– Den 16, 17 och 18 december blir det Vimmerby Tillsammans-festivalen i ett paraply med Tomtenatta och Tomasmarknaden, säger Marcus Alsér, en i arbetsgruppen inom Vimmerby Tillsammans som nu fortsätter arbetet i en "postpandemi-fas". 

Den första aktiviteten blir en galakväll på torget för att bland annat markera samarbetet som starkt bidragit till att många härdat ut genom pandemin.

– Det blir konserter på en stor scen utanför Rådhuset på fredagskvällen. Vi håller på och jagar artister för fullt, bland annat tillsammans med Talent Coch. Vi gör vad vi kan för att få hit någon rikskändis och det blir också regionala och lokala artister, säger Patric Engqvist.

En artist är redan klar. Det är Elin Namnieks (Namelle) som blir konferencier. Hon kommer även att spela och sjunga.

Finansieringen står främst kommunen för, men också Företagarna kommer att gå in.

– Vi kan sponsra med någon artist eller så, säger Marcus Alsér.

Någon kostnadsram är ännu inte spikad.

Camilla Sand, butikschef på Sandström, ser möjligheter för många olika verksamheter.

– Det här kan dra folk till Vimmerby: "Titta, det händer saker i Vimmerby i tre dagar". Det gynnar alla, säger hon.

Tanken är att även utvecklingsgrupperna från varje tätort inom "Allas Vimmerby" ska frågas om hur de kan vara med, främst på fredagen.

– Vi vill att hela kommunen ska vara med, säger Patric Engqvist.

Här på Rådhustorget blir det en stor scen med ljud och ljusteknik i full skala och arbetsgruppen siktar på att få dit både nationella och lokala artister.
Här på Rådhustorget blir det en stor scen med ljud och ljusteknik i full skala och arbetsgruppen siktar på att få dit både nationella och lokala artister.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!