Ny form på Sommartorget nästa år

Det kommer att bli förändringar på torget till nästa sommar. - Vi är väl alla överens om att det inte varit något särskilt bra torgår i år, säger Bo Klarén i kommunens centrumgrupp. Frågan är nu bara hur torget ska bli.

Vimmerby2009-08-29 04:05

- Ska det vara bilfritt? Ska det finnas lekattraktioner för barnen, eller ska det vara ett vuxentorg? Vill vi ha plasttält med öl och mat igen eller något annat? Och kanske framför allt; vem ska ha ansvaret för vad som ska ske på torget? funderar Bo Klarén.
De senaste dagarna har debatten om aktiviteterna på torget dragit i gång med kraft.
Flera handlare tycker det varit en katastrof i år, något som även Vimmerbybor på olika sätt stämmer in i.

Många synpunkter
Bo Klarén fyller på med att människor hört av sig direkt till kommunen med kritiska synpunkter på årets upplägg på torget.
- Det är ett antal som hört av sig, både turister och Vimmerbybor, och vi är väl alla överens om att det inte har varit särskilt bra i år, så något måste hända, säger Bo Klarén.
Orsakerna till det bristfälliga utbudet av attraktioner av allehanda slag på torget kan vara flera. Den uppenbara otydligheten om vem som ska ansvarar för utbudet och aktiviteter på torget är en del i det. Bo Klarén ser även andra möjliga orsaker.
- Vi har varit ganska många kockar i den här frågan och det blir sällan bra om det är för många kockar, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om