Ny kritik mot planerat behandlingshem

Grannarna motsätter sig kraftigt planerna på ett behandlingshem på norra Lund-området i Vimmerby. Vägverket anser placeringen mindre lämplig. Samtidigt är Lundområdet det enda alternativ Aleris och kommunen kan enas om i dag.

Vimmerby2008-10-17 06:11

De uppgifterna kommer fram i den samrådsredogörelse över planprogrammet som kommunens planavdelning nu lagt fram för kommunstyrelsens arbetsutskott.
Aleris, som driver Stenbäcken och Strandgårdens behandlingshem, behöver bygga nya lokaler. Efter överläggningar med kommunen har planerna landat i norra delen av Lundområdet i hörnet mot korsningen Lundgatan och Bysjövägen.

Kraftigt motstånd
Det har väckt starka reaktioner, särskilt från de mest berörda grannarna som kraftigt motsätter sig kommunens och Aleris planer. I ett yttrande över det planprogram som kommunen tagit fram och skickat ut på samråd ifrågasätts placeringen av behandlingshemmet utifrån ett flertal perspektiv.
Grannarna lugnas måttligt av de avståndskrav på 30 meter kommunen presenterat i planprogrammet. De undrar varifrån de föreslagna måttgränserna ska räknas?
- Skyddsområdet ska räknas från tomtgräns till tomtgräns, svarar kommunarkitekten Bo Klarén i redogörelsen.
Grannarna hänvisar till den protestlista som samlade 1200 namn i våras och påtalar än en gång att det finns en utbredd uppfattning att behandlingshemmet är felplacerat. De hänvisar också till att de farhågor de har besannats vid liknande projekt på andra orter, och undrar vilka alternativa placeringar kommunen utrett och om bieffekter vid liknande etableringar undersökts?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om