Ny ordning för sommartorget i år

Ett klart luftigare sommartorg med färre bodar och ingen plats avsatt för fiskhandlaren. Så ser kommunens reviderade förslag för årets sommartorg ut. Men hur kostnaderna ska fördelas är så rörigt att det måste redas ut särskilt.

Vimmerby2013-02-27 07:34

- När det gäller fiskhandlaren har vi sagt upp avtalet och anser att det är hävt, och därför bereder vi ingen plats för den verksamheten på torget till sommaren, säger Micael Glennfalk, M, ordförande i kommunstyrelsen som nyligen fick information om de ändringar som gjorts i årets upplägg för Sommartorget.
- Det här är framtaget i nära samarbete med handeln och särskilt utifrån synpunkter från bokhandeln och kaféet Bakfickan har vi gjort torget luftigare och med färre bodar, säger han.

Krog och glass
Det innebär att bara de två större bodarna kommer att finnas på torget i sommar. Restaurangen flyttas upp till den plats fiskhandlaren hade, och glasskiosken plus toaletten hamnar i hörnet mot Statt och Önska-butiken.
Bakfickan får sin torgservering utmed sin lokal på Västra Torggatan och närmast Storgatan blir det vad kommunen benämner ett "salutorg".
- Där vill vi ha försäljning av grönsaker och hantverk, inte kläder. Det placeras någon annanstans, säger Micael Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om