Sakta uppåt och fall neråt för företagsklimatet

Företagsklimatet fortsätter att förbättras i Vimmerby kommun, om än sakta. I Hultsfreds kommun blev det däremot ett fall neråt.

Stora torget Vimmerby

Stora torget Vimmerby

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-09-28 11:13

Det framgår av Svensk Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i landets kommuner som presenterades i dag på förmiddagen.

Vimmerby har i flera år haft en blygsam placering runt plats 230 bland de 290 kommunerna. Sakta, sakta har det dock rört sig uppåt och i årets ranking hamnar Vimmerby på plats 200. Det är en förbättring med 20 placeringar jämfört med förra året. Bland de faktorer som ligger bakom det finns bland annat påverkan av brottslighet och otrygghet, dialogen med kommunala beslutsfattare och konkurrens från kommunala verksamheter som samtliga klättrat uppåt.

För Hultsfreds kommun går det åt motsatt håll. Där faller kommunen 65 placeringar jämfört med förra årets rankning då Hultsfred hamnade på plats 145. I år blir det plats 210.

Det är kommunens lägsta placering sen 2017. Information till företagen, politikers och tjänstemäns attityd till företag samt tillgången på kompetens är några av de faktorer som påverkat fallet mest. 

Diagram för företagsklimatet i Hultsfreds kommun.
Diagram för företagsklimatet i Hultsfreds kommun.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!