Ny runda om politikers arvoden

En del beslut går undan för fullmäktigepolitikerna. Men inte frågan om deras egen arvodering. I måndags blev det en ny återremiss för arvoderingsfrågan till Revisions- och demokratiberedningen. - Vi kan inte ta beslut på det underlag som ligger. Det är inget riktigt bra förslag och det innehåller en del felaktigheter, säger Leif Carlsson (M).

Vimmerby2014-06-25 06:52

Diskussionen om nya arvoderingsregler för de kommunala politikerna har pågått i snart två år. Någon lösning verkar inte vara i sikte - och definitivt inte någon blocköverskridande.
I slutet av april togs kraven på en besparing på en halv miljon bort. Men det har inte hjälpt. Till måndagens fullmäktige ställde sig en oenig kommunstyrelse bakom RDB:s senaste förslag - men något beslut blev det inte den här gången heller.

"Måste hålla igen"
RDB:s förslag skulle innebära 200 000 kronor i ökade politikerkostnader - men underlaget innehöll brister. Ställt bredvid det hade Socialdemokraterna och Vänsterpartiet lagt varsitt förslag.
Men något beslut kunde alltså inte fattas i måndags, utan istället återremitterades ärendet för andra gången.
- Det är fel belopp framräknade. Procent är svårt och vi i barn- och utbildningsnämnden fortsätter att jobba med att öka mattekunskaperna, sa Magnus Gustafsson (M).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om