Ny satsning ger 1 500 fler gästnätter

360 bäddar mot dagens 200. Det blir följden om Staffan Samuelssons mångmiljonplaner för Oxgården förverkligas. - Vi måste öka kapaciteten för att tillgodose den internationella marknaden, säger Samuelsson.

Här ska den nya hotelldelen ligga. Mellan Oxgården och Astrid Lindgrens värld hoppas Staffan Samuelsson kunna bygga en ny hotelldel med 160 bäddar.

Här ska den nya hotelldelen ligga. Mellan Oxgården och Astrid Lindgrens värld hoppas Staffan Samuelsson kunna bygga en ny hotelldel med 160 bäddar.

Foto:

Vimmerby2014-03-04 07:30


Oxgården invigdes 2004. Då hade Staffan Samuelssons boendeanläggning 150 bäddar. 2008 byggde man ut med ytterligare 50 bäddar.
Nu står man inför en ny utbyggnad. Om planerna förverkligas har Oxgården 360 bäddar inför turistsäsongen 2015. Tanken är ett miljöhotell med 160 bäddar intill de befintliga byggnaderna.
- Vi måste öka kapaciteten för att tillgodose den internationella marknaden och det är precis vad Tillväxtverket tänkte när Vimmerby kom med i destinationsprojektet.

Minst fem miljoner
Det är Oxgårdens samarbete med internationella researrangörer som ligger bakom behovet.
- Vi samarbetar med Scandlines, Stena line, Sembo och Öresundsbron och det ställer höga krav på utökade volymer. Stena line vill att vi levererar en viss kapacitet och vill kunna ha 10-15 hus som de kan sälja hos oss.
Satsningen väntas kosta mellan fem och tio miljoner.
- Det kommer vara väldigt positivt för Vimmerby. Vi kommer kunna erbjuda fem till sex arbetstillfällen ytterligare, i en bransch som riktar sig till unga och som är en framtidsbransch i Vimmerby.
Den nya delen beräknas öka antalet övernattningsnätter i kommunen rejält.
- Vi siktar på 1 500 övernattningsnätter i Vimmerby till. Det kan vara nätter som annars hamnar i Västervik. Och ska trädgårdarna vid Astrid Lindgrens Näs ta emot 100 000 besökare är det viktigt att vi kan erbjuda boende i direkt anslutning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om