– Vi tänker hela tiden på vad vi kan göra mer. Det finns ett färdigt fredagskoncept på Guldkant i Västervik som vi har pratat om att kopiera. Det blir troligtvis någon form av bufféhistoria, som sticker ut från vår ordinarie meny. Tanken är att det ska komma igång inom några veckor, säger restaurangchefen Henrik Hemmingsson.
Hur ser du på konkurrensen i Vimmerby när det gäller just luncher?
– Det är hälsosamt med konkurrens. Jag tycker att är det många ställen som har steppat upp, vilket är jättebra.
Däremot har planerna på en ny restaurang i Vimmerby pausats. Ambitionen har varit att utöka verksamheten med en helt ny lunchrestaurang, i stil med "Guldkant Deli" som finns i Västervik.
Så blir det inte.
Åtminstone inte än.
– Vi lägger det på is 2024, vilket känns naturligt. Vi öppnade många nya ställen förra året och kan inte ta på oss för mycket. Det finns många andra roliga projekt att sätta tänderna i. Vi skjuter upp den här satsningen till 2025, säger Henrik Hemmingsson.
Samtidigt berättar han att Guldkant inte har hittat någon lämplig lokal än, vilket också har påverkat beslutet.
– Vi har fått väldigt många bra tips och förslag, men tyvärr har vi inte hittat någon lokal som har varit 100-procentig för oss. Och det är viktigt. Ska vi köra måste det kännas helt rätt.
Annars då, hur har vintern varit hittills?
– Den har varit helt okej, även om det märks att det har varit tuffa tider och att folk håller i pengarna. Det har varit lite lugnare än tidigare.