Ny stol att landa på

Att många ungdomar mår dåligt är knappast någon nyhet. Men en plats dit de snabbt och enkelt kan vända sig för att få hjälp - det är däremot en nyhet. I december öppnar Unga Vuxna samtalsmottagning i Vimmerby och Hultsfred.

Vimmerby2008-11-26 07:48

Stress och prestationsångest, funderingar över livets stora frågor, oro för framtiden - det finns mycket som kan förmörka tillvaron de där härliga och jobbiga åren människan går från barn till vuxen.
Men att i ett tidigt skede få stöd, hjälp och vård för att må bättre psykiskt har hittills inte varit någon lätt match för åldersgruppen 16-24 år.
- De trillar ofta mellan stolarna, mellan BUP och Vuxenpsyk, säger Maja Olovsdotter, familjebehandlare på familjestödet Bubblan i Vimmerby.
Hon ingår i teamet bakom samarbetsprojektet Unga Vuxna, där landstinget och Vimmerby och Hultsfred kommuner tillsammans slår upp portarna till samtalsmottagningar. De övriga i teamet är Therese Ericson, socionom på BUP (Barn- och ungdomspsykiatrin), Annika Dehlin, socialsekreterare vid socialförvaltningen i Hultsfred, Bert Sangrud, 1:e skötare vid psykiatrisk rehabilitering Vimmerby-Hultsfred, projektsamordnare Gunilla Jansson, socionom på BUP och Ulla-Britt Nilsson, psykiatrisk rehabilitering Vimmerby-Hultsfred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om