Ny storsatsning i ALV

Den 17 juni 2016 öppnas den nya Bröderna Lejonhjärta-miljön i Astrid Lindgrens Värld.
Parken investerar 75 miljoner i den nya miljön, som egentligen inte bara är en utan två miljöer - Törnrosdalen och Körsbärsdalen. De bägge dalarna kommer, var för sig, att ha sittplatser för 800 personer. Området blir totalt 10 000 kvadratmeter stort.

Vimmerby2015-06-17 08:17


Om precis ett år, den 17 juni 2016, invigs den nya Bröderna Lejonhjärta-miljön i Astrid Lindgrens Värld. Ytterligare en i raden av storinvesteringar i parken.

- Med den här investeringen, den näst största i Astrid Lindgrens Världs historia, så fortsätter vi arbetet med att utveckla miljöerna för lek och teater, säger Joacim Johansson, vd Astrid Lindgrens Värld.

Två dalar, Körsbärsdalen och Törnrosdalen. Ett 10 000 kvadratmeter stort område. Här kommer det att finnas plats för både skönhet och lugn, förtryck och ondska.

- Bröderna Lejonhjärta är en av Astrid Lindgrens mest älskade berättelser. En tröstebok som trösta oräkneligt antal sjuka barn, vuxna och ungdomar, säger Nicholas Lindström, gestaltningsansvarig Astrid Lindgrens Värld, som berättar att det nya projektet är den största utmaningen man hittills ställts inför.

Investeringen på 76 miljoner är den näst största i parkens historia, efter Katthult. En investering som man förstås räknar med ska ge fler besökare.

- Självklart. Vi räknar med en breddning av målgruppen, eftersom den här miljön vänder sig till de lite äldre barnen, säger Joacim Johansson.

Läs mer i torsdagens papperstidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om