Ny stugby utanför Tuna

Just nu håller en helt ny stugby att färdigställas i Stolpetorp utanför Tuna. - När alla hus är klara kommer vi att ha 35 bäddar för turister här ute, säger Ingvar Källåker.

Idylliskt utanför Tuna. I Stolpetorp växer en helt ny stugby fram. Foto: Josefine Antonsson

Idylliskt utanför Tuna. I Stolpetorp växer en helt ny stugby fram. Foto: Josefine Antonsson

Foto:

Vimmerby2010-07-02 06:20


Sedan många år tillbaka har Ingvar och Kajsa Källåker, som bor i Stolpetorp utanför Tuna, hyrt ut två stugor på sin gård till turister.
Uthyrningen har gått bra - och det har funnits ett stort intresse för stugorna, som ligger idylliskt mitt bland småländska hagar och körsbärsträd.
- Vi har haft väldigt mycket utländska turister, framför allt från Tyskland och Holland. Vi har märkt att det blivit mer och mer, och det är ett av skälen till att vi tagit beslutet att bygga fler stugor, säger Ingvar Källåker.
I november i fjol drog bygget av fyra nya stugor och en lägenhet i gång i Stolpetorp. Redan kring Lucia fick byggarna dock avbryta på grund av det hårda vädret. Först när snön försvunnit igen i mars kunde de fortsätta bygga och sedan dess har det varit febrilt jobb med att få allt färdigt.
- Till högsäsong är det meningen att alla stugor utom en ska stå färdiga, säger Ingvar Källåker.
Ingvar och Kajsa Källåker tror starkt på stugbyn, eller som Ingvar Källåker uttrycker det: "Annars hade vi aldrig satsat".
Och det är lätt att förstå varför turisterna verkar gilla Stolpetorp. Gärdesgårdar, betande djur, ängar och småländsk skog - allt bidrar till att göra Stolpetorp till en riktig smålandsidyll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om