Ny tuff match väntar Vimmerby IBK

De viktiga matcherna radar upp sig för Vimmerby IBK. I kväll väntar Nässjö på bortaplan, ett lag man fick storstryk av (15-2) förra säsongen. - En skräckmotståndare, skrattar tränaren Jonas Friberg.

Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

Foto:

Vimmerby2016-01-20 07:15


Både Nässjö och Vimmerby var hårt betrodda inför säsongen. VIBK har hållit för trycket och är tre poäng från serieledning på sin tredjeplats, men bara en poäng från den andraplats som innebär direktuppflyttning till division ett. Sportchef Mathias Westerling Jansson är ändå inte helt nöjd.

- Jag tycker väl att materialet är bättre än vad resultatet visar. Samtidigt har vi bara förlorat tre matcher och samtliga mot topplag, så visst är det okej.

- De senaste matcherna har varit krampaktiga även om de har gett segrar. Jag tycker att vi har spelat lite för mycket på chans. I innebandy kommer 80 % av målen på snabba omställningar, vilket gör noggrannheten i anfallsspelet oerhört viktig, säger Westerling Jansson.


VIBK:s lag mot Nässjö:

Målvakter: Viktor Bagi och Ludwig Strömsten.
Backar: Mattias Kåhlman, Hampus Svensson Starkenberg, Marcus Pettersson, Ricky Gustavsson, Anton Isaksson.
Anfallare: Johan Carlsson, Jonas Friberg, Victor Wall, Kim Karlsson, Jonatan Green, Alexander Pettersson, Robin Gustafsson, Petter Leander.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om