Ny upplaga av Bokens Dag i Vimmerby

Johan Theorin har lärt sig att prata om sina böcker utan att berätta för mycket.Catharina Ingelman Sundberg skriver äntligen de böcker hon alltid velat skriva.Tillsammans med Margareta Strömstedt och Katarina Bivald blir de stommen i årets upplaga av Bokens Dag i Vimmerby.- Ett härligt startfält, säger Cilla Nergårdh, marknadschef på Astrid Lindgrens Näs.

Vimmerby2013-10-23 07:21

Att bokslukare i Vimmerby med omnejd kan se fram emot en höstsöndag tillsammans med ett gäng författare har blivit tradition vid det här laget. Nu på söndag är det dags igen och först ut är Margareta Strömstedt, som pratar om sin senaste bok med den fantastiska titeln ""Jag skulle så gärna vilja förföra dig - men jag orkar inte" (hämtad från ett replikskifte mellan Strömstedt och författaren Aksel Sandemose).
I boken återkommer hon till sin nära vän Astrid Lindgren - det är som bekant Margareta Strömstedt som skrivit den stora biografin om Astrid Lindgren. Under deras långa vänskap blev det flera resor till Vimmerby och Näs. För andra i författarkvartetten är det första besöket i Astrid Lindgrens barndomsmiljö.
- Det ska bli kul, för jag är lite nyfiken av mig, säger Catharina Ingelman Sundberg.

Succé
Hon har skrivit den sjöhistoriska romanen Kampen mot bränningarna, klassad som en av de bästa sjöromanerna som skrivits på svenska. Efter vikingaromaner och populärvetenskapliga faktaböcker och underhållningslitteratur som Tantlexikon bytte hon genre. Hon skrev feel-good-boken "Kaffe med rån", som kom ut i fjol.
- Men idén fick jag redan 2007 och jag var fullkomligt övertygad om att den skulle slå. Jag sa till alla att jag skulle skriva en bestseller och folk nickade överseende. Idag är det roligt att så många vet vad det är för bok - och att de ler när de pratar om den. Men visst är det lite svårt att ta in att det blev en sån succé. Jag har aldrig sålt någon bok i 17 länder tidigare, aldrig förut kommit upp i 200 000 sålda exemplar på en titel.
Pensionärsligan fortsätter att härja och uppföljaren till "Kaffe med rån", som ska heta "Låna är silver, råna är guld" har hon precis lämnat till förlaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om