Ny utbildning i Vimmerby: "Helt unikt för vår del"

Campus Vimmerby utökar sitt utbud med ytterligare en YH-utbildning. Från och med i höst går det utbilda sig till VVS-ingenjör.

Campuschefen Mattias Nordqvist är nöjd med det senaste tillskottet.

Campuschefen Mattias Nordqvist är nöjd med det senaste tillskottet.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2023-01-23 14:40

– Det är helt unikt för vår del. Vi är stolta över att hårt arbete lett till att vi har ett högt anseende hos utbildningsleverantörer nationellt, säger campuschefen Mattias Nordqvist i ett pressmeddelande.

Veckans nyhet innebär att Campus Vimmerby kommer ha fyra aktiva YH-utbildningar från och med höstterminen 2023: Specialistundersköterska, konceptutvecklare inom event och besöksnäring, redovisningsekonom och så VVS-ingenjör.

Den sistnämnda utbildningen är på två år och det kommer erbjudas "ett begränsat antal platser".

– Grunden för att en utbildning ska bli beviljad är att arbetslivet uttryckt ett behov av yrkesrollen och dess kompetens. Vi vet att framtidsutsikterna för en VVS-ingenjör är goda. Dels på grund av stora pensionsavgångar och dels på grund av att man blir en viktig del av att skapa miljövänliga, energieffektiva kontor, industrier och bostäder. Något som efterfrågas allt mer, säger Mattias Nordqvist.

Han tillägger:

– Vi är nu på god väg att kunna erbjuda en buffé av högre utbildningar lokalt, i samverkan med YH-leverantörer, högskolor och universitet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!