Ny vända för egna arvoden

Två veckor efter valet fattade fullmäktige beslut om den politiska organisationen och de politiska arvodena. Nu river den nya majoriteten upp beslutet - och tar bort andre vice ordförande i alla styrelser och nämnder. - Målsättningen är att sänka kostnaderna för hela politiken, säger kommunstyrelsens ordförande.

Ny diskussion om egna lönerna. Den nya majoriteten med Micael Glennfalks moderater och Peter Högbergs socialdemokrater har en del att diskutera.

Ny diskussion om egna lönerna. Den nya majoriteten med Micael Glennfalks moderater och Peter Högbergs socialdemokrater har en del att diskutera.

Foto:

Vimmerby2014-10-23 06:28


Nya arvodesregler. Ny politisk organisation. Ny arbetsordning för fullmäktige. Nytt reglemente för kommunstyrelsen. Det ska den nya majoriteten ta fram till kommunstyrelsens sammanträde den 18 november.
I tisdags rev man därmed upp det pinfärska beslutet om politikernas arvoden. Vänsterpartiet, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna reserverade sig mot beslutet.
- Jag tycker inte att det är konstigt att vi river upp det beslutet. Det är en ny majoritet nu, och den är frammanad av ett annat parlamentariskt läge. Det tidigare beslutet utgick från den majoritet som funnits sedan 1971. Nu är det en helt annan majoritet och det måste återspegla sig i organisationen. Vi vill även ha med revisions- och demokratberedningen i arbetet med den här organisationsförändringen och det var därför vi inte tillsatte någon i måndags.
Majoriteten har nu en knapp månad på sig att komma överens. Klart är att den andre vice ordföranden tas bort i alla nämnder och styrelser. Den posten har tidigare varit vikt åt oppositionen.
- Vi har nio personer i de stora nämnderna och majoriteten kommer att ha sex mandat och oppositionen tre. Då behövs ingen andra vice ordförande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om