Privat förskola i Vimmerby får nya ägare

Förskolan Linnéa får ny ägare från och med första april i år. Det framgår ur ett pressmeddelande.

Förskolan Linnea i Vimmerby får ny ägare från och med 1 april. Bilden är en genrebild.

Förskolan Linnea i Vimmerby får ny ägare från och med 1 april. Bilden är en genrebild.

Foto: Tomas Oneborg/TT

Vimmerby2022-02-22 13:24

– Man är ganska ensam som fristående aktör i Vimmerby kommun, så det blir spännande och positivt att ingå i ett större sammanhang, säger Maria Gustafsson Holmberg, rektor för förskolan Linnéa i en intervju med Vimmerby tidning.

Den fristående förskolan ägs idag av MMC Education, men från och med den 1 april blir den nya ägaren Unike förskolor. Unike förskolor äger idag åtta förskolor som finns belägna i Nacka och Tyresös kommuner. Enligt pressmeddelandet har man planer på att växa i Smålandsregionen och att man kommer ha Vimmerby som utgångspunkt.

– Vi är mycket glada och stolta över att Linnea blir en del av Unike Förskolor och vi ser fram emot att stötta den fortsätta utvecklingen för Linnea, säger Helena Rooth, VD/skolchef Unike, i pressmeddelandet. 

Enligt Gustafsson Holmberg så kommer ägarbytet inte innebära några större förändringar för varken personal eller verksamhet. Men hon ser positiva utbyten i att tillhöra en större koncern.

– Dels att jag som rektor har rektorer att nätverka med och pedagogerna har andra pedagoger att nätverka med. Vi kommer ha en gemensam huvudman. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!