Nya ägaren om företagsaffären i Vimmerby

Under tidsdagen meddelades att David Artmark är ny ägare till Effect Reklambyrå i Vimmerby. "Det är nästan så att det känns lite overkligt", berättar han.

"Jag har jobbat för detta så länge och känner mig inte stressad. Det är en jättefin organisation jag kommer in i.  Jag känner att alla har plats i bygget framöver. Jag ser inte att det är något vi ska förändra utan i så fall addera istället", säger David Artmark som tagit över som ägare av Effect Reklambyrå i Vimmerby.

"Jag har jobbat för detta så länge och känner mig inte stressad. Det är en jättefin organisation jag kommer in i. Jag känner att alla har plats i bygget framöver. Jag ser inte att det är något vi ska förändra utan i så fall addera istället", säger David Artmark som tagit över som ägare av Effect Reklambyrå i Vimmerby.

Foto: Jimmy Karlsson, Pressbild Tim Eriksson

Vimmerby2023-04-05 11:40

Företaget grundades redan 1964 och är en av Sveriges äldsta reklambyråer. I nuläget finns omkring 15 anställda och kontor i Vimmerby, Huskvarna och Vetlanda. Sedan den 31 mars står David Artmark som ägare. 

undefined
I nära 60 år har Effect Reklambyrå varit familjeägt. "Jag ser egentligen inget orosmoln utan är optimistisk. Sedan finns det alltid utmaningar. Till exempel är det i en liten organisation en utmaning att det inte är så många som kan samma sak. Så det gäller att se till att arbetsbelastningen blir rimlig för alla medarbetare", säger David Artmark.

Hur känns det?

– Det känns jätteroligt faktiskt. Vi har jobbat med den här affären ganska länge och så äntligen är vi här.  För mig börjar nu det riktiga jobbet med att se vad jag kan bidra med. Det ser jag framemot.

Hur kommer det sig att du vågar satsa i lågkonjunktur?

– Jag tror att med alla utmaningar så kommer kommunikation bara bli viktigare och viktigare. Det är man jätteduktigt på hos Effect. Konjunkturer går också upp och ner. Men jag ser positivt på framtiden. Jag har mycket uppslag och ett stort nätverk som jag tror kommer kunna parera det. 

undefined
"Jag är vice vd på V-TAB AB. Nu köper jag Effect och kommer vara med som styrelseordförande. Så jag kommer inte vara med operativt på det viset hos Effect. Med styrelsearbete kan man hålla flera bollar igång samtidigt. Så jag tror att jag har energi att klara båda två", berättar David Artmark. Arkivbild.

Vad var det som lockade med affären?

– Jag kommer från en traditionell industribransch och jobbar på tryckeri. Jag är vice vd hos V-TAB AB. Tittar man generellt så går tidningsupplagor nedåt. Jag har hela tiden sett att man behöver jobba med digitalisering och modernisering. Där tror jag att reklambranschen står för mycket utmaningar men vi är samtidigt bra rustade. Därför tyckte jag att det var spännande. Det är något nytt för mig men som ändå ligger hyfsat nära. 

Vad är din vision för företaget?

– Det är lite tidigt att svara på. Jag har en mängd uppslag men för mig är det viktigt att förankra det i organisationen och att vi kommer fram till det tillsammans. Men planen är att vi ska expandera. Sedan på vilket sätt får tiden utvisa. 

Kommer det bli nyanställningar?

– Jag kan säga att vi redan nu behöver göra en nyanställning. Sedan kan det bli fråga om fler framöver. Men det är för tidigt att säga i nuläget. Klart är att vi ska expandera. Om det sedan betyder att det är något område man får minska och fördela om går inte att säga än. 

Vad är största utmaningen framåt?

– Oron i världen är svår att rå på med Corona, energipriser och annat. Samtidigt är jag optimistisk. Jag är van vid många tuffa neddragningar i mitt vanliga jobb, det har varit en nedåtgående trend där i 20-30 år. Så jag tycker att jag kommer till en grönare sida där man pratar om utveckling och behov av utbildning. Det känns fräscht och nytt. Jag ser bara möjligheter. Sedan är det klart att det finns utmaningar.

Kommer företaget vara kvar i Vimmerby?

– Absolut. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!