Nya butikschefen om framtiden: "Vill alltid öka"

Ronny Hellenstierna har precis börjat som ny butikschef på Dollarstore. "Kul men jobbigt", säger han om sina första arbetsdagar.

Ronny Hellenstierna är ny butikschef på Dollarstore i Vimmerby.

Ronny Hellenstierna är ny butikschef på Dollarstore i Vimmerby.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-03-19 12:00

Vimmerby Tidning träffar Ronny Hellenstierna när han gör sin fjärde arbetsdag på nya jobbet.

– Det känns väldigt positivt så här långt, det är kul samtidigt som det jobbigt, det är mycket i huvudet nu. Det är nya kollegor, rutiner och program, säger han och blickar ut över den stora butikslokalen som rymmer ett enormt antal artiklar av olika slags varor.

Ronny Hellenstierna har många års erfarenhet från butiksarbete men får nu lära känna ett nytt sortiment. 

– De senaste fem åren har jag jobbat på Jem & Fix och dessförinnan var jag i drygt åtta år på Elon. Här är det mycket nytt att sätta sig in i men det finns också en hel del produkter som är bekanta från mitt förra jobb, bland annat inom verktyg och trädgård.

Hur kommer det sig att du hoppar på det här?

– Det var dags att göra något annat, men framför allt hade det med arbetstiderna att göra, nu jobbar jag för det mesta 7-16, vilket underlättar för familjelivet. Sedan var det så att jag blev uppringd av en rekryterade och det var kanske den lilla knuffen jag behövde för att göra slag i saken och byta jobb.

Vilken blir din viktigaste uppgift som ny butikschef?

– Det handlar om att få in rutin och struktur på saker och ting, både för mig och resten av personalen. Det verkar vara ett superbra gäng här och nu ska vi fortsätta åt rätt håll. Butiken här i Vimmerby har idag 14 anställda och jag ser inget som skulle behöva förändras åt varken plus eller minus just nu. Som kund kommer man inte heller märka av några större förändringar jag har inga revolutionerande planer i nuläget. Sedan vet man förstås aldrig vad ägarna vill.  

undefined
"Det var dags att göra något nytt nu", säger Ronny Hellenstierna, som har lång erfaranhet från butiksarbete men nu får sätta sig in i ett nytt sortiment.

Många butiker i Vimmerby har det tufft just nu. Hur ser du på läget för Dollarstore?

– Det går bra för den här butiken, sedan vill man ju alltid öka. Den här butiken svänger ganska mycket men vi har en strid ström av kunder och det går åt varor. Jag tror att lågprisbutiker kan stå sig starka även under en lågkonjunktur Jag lider verkligen med de butiker som har det tufft och jag gör själv vad jag kan för att stötta den lokala handeln. 

Snart öppnar Rusta en butik i Vimmerby, vad tänker du om den konkurrensen?

– Jag vill inte se det som att vi konkurrerar på det sättet utan jag tycker att man kan se det som ett komplement. Det är bra för Vimmerby och jag tror att vi kompletterar varandra ganska bra även om det finns liknande varor i våra sortiment.  

Det är många nya varor att sätta sig in i för Ronny Hellenstierna, som närmast kommer från bygghandeln.
Det är många nya varor att sätta sig in i för Ronny Hellenstierna, som närmast kommer från bygghandeln.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!