Nya byggplaner

Nära 20 industritomter på 10 000 kvadratmeter styck. Flera industrier har redan visat intresse för etablering i området. Om planarbetet håller tidsplanen börjar kommunen bygga det nya området i januari 2011.

En bild av en tänkbar framtid. Här planerar kommunen för Vimmerbys nästa industriområde.

En bild av en tänkbar framtid. Här planerar kommunen för Vimmerbys nästa industriområde.

Foto:

Vimmerby2009-12-22 05:05


De utredningar som gjorts under året visar inte på några hinder att förverkliga industriområdet på Krönsmon.
- Det är det mest väsentliga som har kommit fram, sedan finns det några punkter och villkor vi behöver jobba särskilt med, det handlar dels om trafiken, dels om den gräns som ska flyttas för vattenskyddsområdet, säger Bo Klarén, kommunarkitekt och ansvarig för det pågående planarbetet.
Nyligen höll kommunen ett samrådsmöte med berörda grannar och andra om planerna på industriområdet.
Ett 30-tal intresserade personer kom till samrådsmötet.
- Det var i första hand boende i området Trekanten och Korka, som ju är de närmaste grannarna till det planerade industriområdet, säger Bo Klarén

Tydligt, men inga hinder
Enligt de utredningar som gjorts kommer industriområdet att utgöra ett tydligt objekt i landskapet, det bedöms dock inte utgöra mer än marginell påverkan av det riksintressanta området vid Korka kvarnar, och Kungsvägen som passerar i området anses inte påverkas alls. Utredningen, Sweco, anser att kulturmiljön tål en industrietablering, men vill se en skyddzon på upp till 100 meter skog både mot Korka i nordväst och ut mot riksväg 23/34 i öster.
Enligt Bo Klarén hade deltagarna på samrådsmötet ett flertal frågor och synpunkter på trafiken. Både den befintliga situationen och följder av de föreslagna förändringarna.

Mycket tung trafik
- Man upplever att det är mycket tung trafik i dag på Åbrovägen och Korkavägen, det saknas GC-väg och det är trångt, säger han.
Med det liggande förslaget skulle den tunga trafiken förbi Korka försvinna.
- Det är tänkt en väg genom det nya området för att ansluta till riksvägen.
Planerna på en rondell vid gamla mejeriet ifrågasätts av flera boende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om