Nya chefsjobb för unga

Efter förra årets försök med sommarlovsentreprenörer i Vimmerby blir det nu en fortsättning. - Det här är en bra chans för ungdomar att testa sina idéer och bli sin egen chef under sommarlovet, säger handledare Camilla Karlsson.

Vimmerby2009-03-05 07:19

När Camilla Karlsson och Yvonne Carlsson från Fritidsgården i Vimmerby besökte Astrid Lindgrens skola och Vimarskolan var det flera som visade intresse att bli sommarlovsentreprenörer.
Handledare Camilla Karlsson tror att det behövs lite tid innan det här sättet att jobba slår igenom på allvar.
- Än så länge är det så nytt, men vi tror på idén och det är väldigt roligt att kunna erbjuda den här möjligheten för ungdomar som vill prova.

8-10 platser
Som sommarlovsentreprenör kan ungdomar på högstadiet och gymnasiet själva eller tillsammans med en kompis driva något eget under sommaren.
Under premiäråret i fjol utfördes jobb av blandat slag - exempelvis tillverkning av tårtor, graffitiinspirerade tavlor på beställning och datorsupport.
- Vi är öppna för alla möjliga tankar, men jag vill betona att man inte behöver ha en färdig idé när man kommer till oss. Det kan man få hjälp med. Det viktigaste är att man har rätta inställningen och glöden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om