Nya fall på Vimarskolan: "Hoppas att det avstannat"

Högstadiet på Vimarskolan har fyra nya bekräftade fall av covid-19. De berörda klasserna kommer ha distansundervisning veckan ut.

Ola Karlsson, barn- och utbildingschef i Vimmerby kommun, bekräftar att Vimarskolan nu har sex stycken bekräftade fall av covid-19.

Ola Karlsson, barn- och utbildingschef i Vimmerby kommun, bekräftar att Vimarskolan nu har sex stycken bekräftade fall av covid-19.

Foto: Arkiv/ Kristina Westring

Vimmerby2020-11-24 10:32

– Sedan får vi följa upp hur det ser ut i de respektive grupperna. Det var i helgen som vi fick fyra nya fall, vilket innebär att vi har stycken totalt på Vimarskolan. Samtliga fall är i de klasserna där vi redan beslutat om distansundervisning, säger Ola Karlsson, chef på barn- och utbildningsförvaltningen i Vimmerby kommun.

Är ni rädda för fler fall?

– Ja, det är klart. Vi gör vad vi kan för att begränsa smittan så mycket som möjligt. Nu har det gått ett par dagar utan nya fall. Förhoppningsvis har det avstannat, men det finns inga garantier för det.

Hur är läget på de övriga skolorna?

– Sedan tidigare har vi tre bekräftade fall på gymnasiet och ett fall på AL-skolan. Därefter har det inte varit något mer. På gymnasiet har hälften av eleverna distansundervisning sedan i måndags. Det är i förebyggande syfte, för att begränsa smittspridningen. Den andra halvan kör distansundervisning i nästa vecka, och så vidare. 

I övrigt berättar Ola Karlsson att Vimmerby kommun har stängt träningsskolan i några dagar. Det är en inriktning inom grundsärskolan, som berör fyra elever i det här läget.

– Det beslutet togs i måndags, utifrån vår pandemiplan. Vi har hög sjukfrånvaro bland personalen på grundsärskolan och träningsskolan. Det är ingen bekräftad covid eller så, men vi löser det inte bemanningsmässigt. Därför kommer det vara stängt den här veckan. Om personalen kommer tillbaka tidigare än så kan det bli aktuellt att öppna igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!