Nya fartgupp i Vimmerby – utan skyltar: "Blev en jävla smäll"

Under torsdagen dök det upp tre nya fartgupp på Jägaregatan utanför Vimarskolan i Vimmerby. "Det smällde till som f-n. Först insåg jag inte vad som hänt, sedan kom jag fram till nästa och såg att det var gupp och inte lagningar i asfalten. Det finns inte en enda skylt", säger en bilist till Vimmerby Tidning.

"Jag förstår inte varför de inte kommer på en gång när jag ringer och berättar. Det borde stå en skylt vid vartenda gupp så inte någon råkar illa ut", berättar en bilist angående de nya fartguppen utanför Vimarskolan.

"Jag förstår inte varför de inte kommer på en gång när jag ringer och berättar. Det borde stå en skylt vid vartenda gupp så inte någon råkar illa ut", berättar en bilist angående de nya fartguppen utanför Vimarskolan.

Foto: Privat

Vimmerby2024-07-04 18:00

– Jag kör här varenda dag och det har aldrig varit gupp innan. De här guppen ser inte ut som gupp utan de ser ut som lagningar. Så det var inget man reagerade på. Nu skjutsade jag min dotter och hennes kompisar i en sprillans ny bil. Jag körde som vanligt och det small som f-n, berättar bilisten som vill vara anonym.  

Efter att ha lämnat av barnen åkte han till en lokal verkstad för att få bilen kollad.  

– De sa att eftersom min bil är ny och har helt nya stötdämpare så klarade den av det. Men hade det varit en äldre bil hade stötdämparna gått direkt. En av säljarna där berättade att han också smällt i ordentligt och att han inte heller hade sett någon skylt. Jag var förbannad för det hade ju kunnat hända saker inne i bilen också med barnen. Det blev en jäkla smäll som man inte var beredd på. Så jag bestämde mig för att åka tillbaka, dubbelkolla och ta bilder. Det fanns inga skyltar.

Medan bilisten stod vid platsen var det fler bilar som slog rätt in i de nya fartguppen. 

– Jag stod där 15-20 minuter och under den tiden var den ingen som kom och satte upp skyltar. Och varenda bil small rakt i. Det var kaos. Säkert ett 20-tal slog i bara medan jag stod där. Jag undrar vad som hände med de bilarna. En kom med släp med virke i och virket bara flög upp i luften. 

Bilisten berättar att han ringde till Vimmerby kommun och bad dem ge sig ut direkt och sätta upp skyltar.  

– Han jag pratade med hävdade att det redan fanns skyltar. Men jag hade precis varit där och det fanns inga. Jag berättade att jag inte ringde för att vara elak utan för att inte andra skulle köra i och råka illa ut. Sedan sa han att permanenta skyltar var på väg. Men det hjälper ju inte. Guppen är en trafikfara utan skyltar.

På frågan varför det inte finns varningsskyltar och när de kommer på plats svarar gatuchef Roger Lindell via mejl: "Vägsträckan vid hindren är en 30-sträcka, och vi har tidigare haft portabla hinder där på prov, nu är dessa permanenta och skyltar beställda. Tills dessa är på plats har varningsskylt satts dit."

När Vimmerby Tidning besöker Jägaregatan på fredagsmorgonen sitter det en varningsskylt från Kungsgatan-hållet. Men trafikanterna som kommer från andra sidan får ingen varning alls.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!