Nya industriområden planeras

Östra delen av Ceosområdet exploateras för industrier. Parallellt börjar ommunen också exploatera Krönsmon.
Samtidigt utreds ytterligare ett framtida industriområde öster om Vimmerby stad utmed riksväg 40.

Så kan det nya industriområdet som ska exploateras under året komma att se ut enligt kommunens egen planskiss.

Så kan det nya industriområdet som ska exploateras under året komma att se ut enligt kommunens egen planskiss.

Foto:

Vimmerby2012-01-12 07:14


- Vi gör Krönsmon och Ceos samtidigt för att hålla ned exploateringskostnaderna, det gynnar särskilt Krönsmon där problemet varit att exploateringen skulle göra tomterna så dyra, nu kan vi kapa kanske närmare halvera priset, säger Micael Glennfalk, m.
Kommunstyrelsen godkände på tisdagen förslaget till detaljplan för cirka 5,5 hektar på östra Ceos som till största delen ägs av kommunen.

Sju småindustrier
Det ska ge sju nya industrifastigheter.
Den geotekniska undersökning som gjordes i november i fjol visar att det krävs stora urgrävningar och återfyllnad inom stora delar av planområdet. Utredningen rekommenderar också lättare byggnader med utbredda laster. Därför tänker sig kommunen i första hand mindre industriföretag och handel inom området.
På tomterna närmast Södra Ringleden får byggnaderna bli max sju meter medan elva meter tillåts på tomter mot skogsdungen och Tallholmen.
Planen innebär också att en del av det befintliga fotbollsområdet tas i anspråk, bland annat för infart och GC-väg.
I detaljplanen för fotbollsområdet finns en rondell inritad, även om den i första hand är kopplad till fotbollsområdet blir korsningen också huvudinfart till det nya industriområdet.
- Vi bygger ingenting som skulle kunna bli till hinder för en eventuell flytt av fotbollsområdet, markerar Micael Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om