Nya Pippimiljön klar för invigning

På lördag invigs den nya Pippimiljön i Astrid Lindgrens Värld. En satsning på 23 miljoner som ska ge parkens besökare nya upplevelser. - Det här är det största vi gjort. Pippimiljön får bli den nya normen, säger Mikael Ahlerup, vd.

Pippi har fått en helt ny miljö och den invigs nu på lördag. I föreställningarna är det inte bara pappa Efrraim som kommer att delta, utan också Tommy och Annika, bland annat.

Pippi har fått en helt ny miljö och den invigs nu på lördag. I föreställningarna är det inte bara pappa Efrraim som kommer att delta, utan också Tommy och Annika, bland annat.

Foto:

Vimmerby2009-06-04 06:14


Nog har Pippi Långstrump fått gott om svängrum, alltid. Från den gamla Villa Villekulla i skala 1:3 kan hon nu flytta in i en tvåvåningsvilla med ytor som tillåter lek med barnen inomhus.
- Här känns det som om Pippi bor på riktigt, säger Nicholas Lindström, regiansvarig som ser stora utvecklingsmöjligheter för teatern i den nya miljön.

Nya normen
Nu är det inte bara en större bostad som ingår i den senaste satsningen, färdig att tas i bruk på nationaldagen - skutan Hoppetossa seglar över sjön, i hamnkvarteret finns spännande saker att upptäcka, café och matplats under tak, under kullen där 1 500-2 000 personer kommer att få plats för att se föreställningarna finns en lagom läskig grotta med skattkista att utforska.
Att vd Mikael Ahlerup är nöjd med resultatet är inte att ta miste på.
- Jag vill hävda att det här, ytmässigt och pengamässigt, är det största vi gjort. I den nya Pippimiljön har vi samlat möjligheterna till lek, teater, mat och dryck - den får bli den nya normen om vi kommer att gå in och göra förändringar i andra miljöer.

Stort tryck
Att just Pippi fått en ny miljö är ett logiskt val, då hon är den utan konkurrens mest populära figuren i ALV.
- Trycket har varit stort på vår gamla miljö. En dag i juli kan det vara 1 500 personer där samtidigt, varav kanske hälften inte sett teatern.
Träkonstnär Gösta Holmer, som gjort flera uppskattade arbeten för både ALV och Astrid Lindgrens Näs, har gjort en fantastisk Lilla Gubben i lärk.
Utställningsformgivare Håkan Kvist, som för två år sedan gjorde utställningen på Astrid Lindgrens Näs, är projektansvarig för det nya Pippiområdet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om