Nya regler för samlingslokaler

Det blir ett nytt bidragssystem för föreningar som äger samlingslokaler. Centern dömde ut förlaget och försökte få det på återremiss, men en majoritet röstade igenom det bidragssystemet i fullmäktige på måndagskvällen.

Vimmerby2011-12-21 07:25

Annika Carlson, M, markerade att en enig nämnd står bakom förslaget.
- Vi har arbetet med det här sedan 2004 och redan då var det åldriga regler som bromsar långsiktiga investeringar, och varje bygd behöver sin lokal, men det är viktigt att prioritera verksamhet i lokalerna , inte bara själva lokalägande, sade hon.

C-kritik
Bo Svensson, C, kritiserade det nya systemet.
- Ett mycket dåligt förslag. I dag är det enkelt man ser vad lokalen kostar, vad man kan få bidrag för och vad det ger i pengar. I det nya vet man ingenting. Dessutom finns det ett sakfel - det står att alla föreningar har kontaktats. Det är är inte sant. Bara en förening har träffat nämnden - men efter att beslutet var fattat, sade han i talarstolen.
Annika Carlson menade å sin sida att både nämnden och framför allt förvaltningen träffat och diskuterat frågan med föreningarna ett flertal gånger.
- Vi har jobbat med det här sedan 2004 och diskuterat det om och om igen. Nu måste vi fatta ett beslut och det får nog också Frödinge Bygdegård acceptera, sade hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om