Nya rekommendationer i dag – kommunen avvaktar besked

I dag väntas Region Kalmar och Länsstyrelsen i Kalmar län komma med nya rekommendationer på grund av det rådande smittoläget i regionen.

Smittspridningen är fortsatt mycket stor i vimmerby och läget är allvarligt. Kommunen inledde med ett krisledningsgruppsmöte på måndagsmorgonen.

Smittspridningen är fortsatt mycket stor i vimmerby och läget är allvarligt. Kommunen inledde med ett krisledningsgruppsmöte på måndagsmorgonen.

Foto: ARkiv

Vimmerby2021-04-26 10:41

Samtidigt avvaktar kommunen med beslut om särskild åtgärder.

– Att stänga offentliga platser är en absolut sista utväg. Det är något vi jobbar för att undvika, säger Jacob Käll (C) efter måndagsmorgonens möte med krisledningsgruppen.

Där diskuterades det allvarliga läget i regionen och i kommunen vad det gäller spridningen av Covid 19. Några beslut blev det dock inte.

– Det ska komma restriktioner och riktlinjer från region och länsstyrelse under dagen, vi vet inte vad det innebär, men vi avvaktar det. Vår grundpolicy är att följa de rekommendationer som kommer, säger Jacob Käll.

Krisledninggruppen diskuterade även kommunens befogenheter att stänga offentlig platser. Det är inte aktuella att ta till i nuläget.

– Vi jobbar för att undvika det. Då kan det i så fall vara mer aktuellt att ha folk ute som ser till att trängsel undviks på exempelvis badplatser, som kanske är den typ av plats som är ligger närmast i det avseendet, säger han.

Artikeln kommer att uppdateras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!