Nya satsningar i ALV

En helt ny Ronjamiljö i samma division som den Pippi fått - redan i sommar. Ett eget bageri tillhör också de närmaste satsningarna i Astrid Lindgrens Värld. Men vad som händer sedan, det är en markfråga. - Ska vi växa och utvecklas måste vi ha mera mark, säger vd Mikael Ahlerup.

Vimmerby2010-10-02 04:05


Snåla höstvindar viner runt husknutarna på Bråkmakargatan, som fått en förstärkt femtiotalsprofil.
Sommaren är över i Astrid Lindgrens Värld. Dags att kasta sig över nästa projekt. Och det blir en helt ny Ronjamiljö.
Fast någon miljö, i begränsad mening, handlar det inte om. Skogen omkring borgen kommer att vara en del i upplevelsen.
- Det är snarare ett tematiserat område, där äventyret börjar redan när man kommer in på området.

"Väldigt mycket pengar"
Tanken är att det ska vara klart kring midsommar nästa år och just 2011 passar bra, då det är 30 år sedan boken om Ronja Rövardotter kom ut. Nu jobbar en grupp på sju personer grundligt med att hitta inspiration. De har träffat medeltidsexperter, besökt fästningar, rest såväl inom som utom Sverige, naturligtvis läst boken och sett filmen både fram- och baklänges.
Mikael Ahlerup är än så länge förtegen om detaljer i den nya satsningen, men vill beskriva den som "innovativ, spännande, fylld av överraskningar och allt med den känsla Astrid Lindgrens Värld står för".
Han säger också att den nya Pippimiljön, som invigdes sommaren 2009, är normgivande och att det nu som då är tre mål som ska uppfyllas.
- Utveckla och förbättra möjligheten att spela teater, barns möjligheter till lek och våra gästers möjlighet att se.
Betyder normgivande också ny en investering i 20 miljonerkronorsklassen?
- Jag vill inte säga mer än att det handlar om väldigt mycket pengar.
Väldigt mycket pengar tyckte inte styrelsen för Vimmerby Energi att temaparken var beredd att betala för att få tillgång till energibolagets tomt.
- Vi växer kraftigt och har ett stort behov av mark och skulle vilja flytta ut vår park- och anläggningsavdelning ur själva parkområdet. Därför var vi intresserade av Vimmerby Energi, som ligger helt idealiskt, när vi fick reda på att de skulle bygga ut och tyckte det kunde vara lämpligt att göra så någon annanstans. Men styrelsen tyckte att vårt bud var för lågt, vilket vi beklagar men respekterar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om