Nya vittnen när naziattack når hovrätten

"Det är en chansning som kan betyda ett höjt straff i stället för sänkt." Så kommenterar en juridiskt sakkunnig det överklagande som inlämnats till hovrätten i Jönköping av de två män som tidigare dömts till tio månaders fängelse för den uppmärksammade attacken mot en studiecirkel i Vimmerby i mars förra året.

Vimmerby2007-01-11 07:16

Kammaråklagare Lennart Löthman har för sin del också överklagat domen och kräver ett höjt straff. Han kommer att presentera två nya vittnen vid hovrättsförhandlingen.
Båda förväntas styrka åklagarens påstående att de båda tidigare dömda, mot sitt nekande, vistats i studielokalen då flera kursdeltagare misshandlades så illa att några slogs blodiga.
Händelsen inträffade den 12 mars förra året och har i media och folkmun kallats "naziattacken". Den grupp personer som maskerade stormade in under studiecirkeln och misshandlade de flesta av kursdeltagarna har utpekats som tillhörande en grupp nynazister.
Enligt vittnesmålen vid rättegången var det cirka tiotalet mörkklädda maskerade män som stormade in i lokalen med kommentaren " vad är det här för jävla tillställning".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om