Nybrogrus: "Det blir inte så stor skillnad"

"Bullret från täkten kommer inte att sticka ut från det som redan hörs från väg 40". Det säger Jonas Johansson, vd på Nybrogrus.

Vimmerby2018-05-08 16:20

Att de boende kring Vasketorp oroas av den tänkta etableringen av ett nytt dagbrott tar Jonas Johansson, vd på företaget Nybrogrus, med ro.

– Det är en naturlig reaktion att bli orolig för vad det ska innebära för ens boendemiljö. Men skälet till att vi valt den här platsen är närheten till riksväg 40. Trafiken vi kommer att orsaka och bullret från vår verksamhet sticker inte ut från det man redan har idag.

Bullret från dagbrottet skulle alltså inte märkas?

– Nej, det är en annan sak om på en plats som är helt tyst. Vid en etablering följer vi Naturvårdsverkets normer och riktlinjer för industribuller, och så mycket ljud blir det faktiskt inte.

Jonas Johansson säger att han är van vid reaktioner i samband med tänkta etableringar. Men han menar också att reaktionerna brukar dämpas när verksamheten väl är igång.

– Då brukar det bli betydligt lugnare från de närboende.

Något informationsmöte för de berörda kommer det inte att bli.

– Det ger inte så mycket. Det är några få som pratar mycket, andra kommer inte till tals. Alla som har frågor och synpunkter är välkomna att höra av sig till mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!